electrostimulator.bg-i-muskulite

Клиничните изследвания и ефективността.

Клиничните изследвания доказаха ефективността на електрическата мускулна стимулация.

electrostimulator.bg-i-muskulite

Електростимулацията днес е позната като техника, чиято ефективност е потвърдена от редица научни изследвания и техните съответни публикации. Някои от тези проучвания са дори провеждани в съвместна дейност с екипа на Compex.

Ефективност: подобрение по отношение на общата сила на тялото и неговата активност при напълно здрави хора и спортисти.

Еднакво подходяща ли е честата невромускулната електрическа стимулация за подобрение на дейността на мускулатурата при обикновените здрави хора и при спортистите?

Gondin et al, Европейско списание за приложна психология, Октомври 2011 година, издание 111 (10), страници 2473-2487.

В това френско изследване авторите правят преглед на научната литература в областта с цел да дадат подробно описание на предимствата и ограниченията в приложението на ЕМС (електрическа мускулна стимулация) при здрави пациенти, както и при спортисти, които се подготвят за състезание и такива, които са в процес на възстановяване.

  • Тренировката с ЕМС допринася за значително повишение на силата на човешката мускулатура
  • Когато ЕМС е съчетана с динамични волеви упражнения, тя може да подобри и редица качества и изпълнения на спортистите – например, скокове и спринтове.
  • ЕМС е интересен уред за тренировка, предназначен за спортисти, защото по време на тренировка с него по-важните мускулни тъкани се активизират лесно, а и с по-малко нанесен натиск или напрежение, отколкото при обикновените силови упражнения, при които изискваната сила е от по-високо ниво.
  • ЕМС представлява доброволен метод за подобряване на тренировъчна програма, която най-често се прилага при ограничено свободно време или повишаване на мотивацията на един спортист. Авторите стигат до заключението, че предоставените доводи са достатъчни, за да докажат релевантната полза и ефективност на електростимулацията в сравнение с тази на обичайните упражнения за подобряване на мускулатурата. Нещо повече – ЕМС е особено благоприятна тренировка за спортистите (особено по сравнение с допингови програми).
  • За подобрявяне на вашата сила и издръжливост,ускорява по-бързото възстанавявяне, предотвартява контузии, лекува и успокоява болката.

COMPEX

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *